BRZINSKI, ZA VEČERU: Neodoljiva punjena peciva

Uživat ćete u otkidanju svakog komada i sumnjamo da će koji dočekati sljedeće jutro...

  • Gastro

  • 21. Dec. 2017  21. Dec. 2017

  • 0

Od istog tijesta možete napraviti i punjene klipiće, ali ova izvedba je puno simpatičnija.

 

Pripremite dublju posudu, premažite je puterom i poslažite svoja mini peciva jedno uz drugo.

 

Strpite se pola sata i uživajte u samom pogledu na sir koji se razvlači, a zatim i u svakom zalogaju.

 

SASTOJCI:

 

400 g brašna

3 dcl mlijeka

1 žličica šećera

1 vrećica suhog kvasca

1 žlica soli

1 dcl ulja

150 g mozzarelle

100 g salame po izboru

1 žumanjak

sezam
 

PRIPREMA:

 

Zamijesite tijesto od brašna, mlijeka, šećera, kvasca, ulja i pola žlice soli. Pustite da odleži pola sata. Razvaljajte tijesto i izrežite krugove promjera 5-6 centimetara.

 

Napunite svaki kruh komadićem mozzarelle i salamom po izboru. Preklopite napola, a zatim tu polovicu preklopite još jednom.

 

Četvrtine poslažite u posudu, premažite žumanjkom, posolite i pospite sezamom. Pecite  otprilike pola sata u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

 

Kad se ispeče premažite je puterom maslacem i uživajte!;) 

 

(Gastro.24sata.hr/SB)

 

 

 

 

 

 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...