NAJVEĆI KULINARSKI HIT PRED PRAZNIKE: Poklanjamo recept za genijalne fritule s čokoladom

Tradicionalno istarsko jelo sve se češće postalo je tradicionalno i na kontinentu, donosimo recept za četiri osobe

  • Gastro

  • 22. Dec. 2017  22. Dec. 2017

  • 0

Sastojci

 

200 ml jogurta

2 jaja

40 g šećera

1 vrećica vanilin šećera

12 g praška za pecivo

300 g glatkog brašna

30 ml ruma

ulje

čokolada u prahu

 

Priprema

 

U zdjelu s umućenim jajima,dodamo jogurt, rum, šećer, vanilin šećer i izmješamo sve sastojke.

 

U zasebnoj posudi pomiješamo brašno i prašak za pecivo,  potom miješajući kuhačom dodajemo  brašno i prašak za pecivo dok se smjesa ne ujednači i bude bez grudica.

 

Smjesu ostavimo da odstoji 15 minuta.

 

Žlicu namočimo u vruće ulje, zagrabimo malo smjese, a pomoću druge žlice guramo u duboku vruću masnoću.

 

Pečemo ih dok nedobiju zlatno-žutu boju i izvadimo ih na papir da upije višak masnoće.

 

Fritule zatim uvaljamo u suhu smjesu čokolade u prahu i kristal šećera te poslužimo..

 

(SB / Coolinarka)

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...