OD AMATERA DO KULINARSKOG MAJSTORA: Napravite jaffa oblatne i oduševite ukućane

Jednostavan i ukusan zalogaj idealan je desert u hladne zimske dane

  • Gastro

  • 25. Dec. 2017  25. Dec. 2017

  • 0

Sastojci

 

Za fil:

 

300ml mlijeka

400g šećera

100 g čokolade

250g margarina

400g mljevenog keksa

200g mljevenih oraha

 

2 lista oblatne

300g jafa keksa

 

Priprema

 

U odgovarajuću šerpu usuti mlijeko, pa dodati šećer, čokoladu i margarin. Pustiti da proključa, pa smanjiti vatru na minimum i kuhati nekoliko minuta da se dobije fina glatka smjesa.

 

Skinuti smjesu s vatre, pa dodati sok od naranče, keks i orahe. Sve dobro izmješati da se dobije fina krema i ostaviti da se malo ohladi. Na list oblatne staviti pola fila, pa poredati jaffa keks.

 

Premazati drugom polovicom fila pa preklopiti listom oblatne. Pokriti krpom i pritisnuti težim predmetom.

 

Servirati ohlađeno.

 

(SB)

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...