OKUSI ORIJENTA U VAŠOJ KUHINJI: Poklanjamo recept za izvrsnu juhu od bundeve

Fini orijentalni okus u juhi od bundeve s kokosovim mlijekom i kaduljom bit će pravo otkriće za vaše kulinarsko iskustvo, poklanjamo recept za 4 osobe

  • Gastro

  • 26. Dec. 2017  26. Dec. 2017

  • 0

Sastojci

 

200 g hokkaido ili obične bundeve

2 žlice maslinova ulja

5 listića kadulje

1 žlica oštrog brašna

1 vrećica krem juhe od bundeve sa sjemenkama suncokreta

200 ml kokosovog mlijeka

1 žličica svježeg naribanog đumbira

sol

2 žlice čipsa od kokosa

 

Priprema

 

Bundevu očistite i narežite na kockice.

U tavu na dobro zagrijano ulje stavite listiće kadulje i pržite ih dok ne uvenu, pa ih bacite.

 

Na to ulje stavite kockice bundeve posute brašnom i pržite ih na srednje jakoj vatri dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.

 

Pečene kockice izvadite na papirnati ubrus da upije višak masnoće.

 

Sadržaj vrećice krem juhe uspite u 600 ml hladne vode, pomiješajte s kokosovim mlijekom i dodajte naribani đumbir.

 

Miješajte kuhačom sve dok juha ne zavri. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta neprestano miješajući.

 

Posluživanje

Juhu služite posutu poprženim kockicama bundeve.

 

Dobar tek!

 

(SB / Coolinarka)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...