''KAPITALNI TRANSFERI'': Za izgradnju cesta i brzih cesta u FBiH 107 miliona KM!

Ova sredstva će biti prenesena na namjenski račun Federalnog ministarstva prometa i komunikacija za implementaciju ovoga Programa, u skladu s Budžetom FBiH za 2017. godinu

  • Ekonomija

  • 27. Dec. 2017  27. Dec. 2017

  • 0

Federalna vlada utvrdila je Prijedlog programa investiranja sredstava „Kapitalni transferi javnim poduzećima - transfer za izgradnju autocesta i brzih cesta“ utvrđenih u Budžetu Federacije Bosne i Hercegovine za 2017. godinu u iznosu od 107.000.000 KM.

 

Ova sredstva će biti prenesena na namjenski račun Federalnog ministarstva prometa i komunikacija za implementaciju ovoga Programa, u skladu s Budžetom FBiH za 2017. godinu.

 

Vlada Federacije BiH utvrdila je da će putem ovoga programa biti finansirana izgradnja dionice brze ceste Lašva - Nević Polje, čija ukupna dužina je 24 kilometra, a procijenjena vrijednost, na osnovu glavnog projekta, iznosi 217 miliona eura. Sredstva od 100 miliona KM bit će iskorištena za izgradnju dijela trase ove brze ceste i to od izlaza poslovne zone Vitez do Nević Polja (pet kilometara), te od Selišta do ulaza u poslovnu zonu Vitez (četiri km). Također, ovim programom za zaobilaznice Mostar - Sjever (dionica Autoceste na koridoru Vc) planirano je 2.000.000 KM i Mostar - Jug  5.000.000 KM.

 

U svrhu adekvatnog praćenja realizacije Programa, Vlada će imenovati Odbor za praćenje realizacije Programa od predstavnika Federalnog ministarstva financija, Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, Federalnog ministarstva prostornog uređenja, Ureda premijera, JP Autocesta FBiH i JP Ceste FBiH. O utrošku ovih sredstava Federalno ministarstvo prometa i komunikacija će, po prethodno dobivenom izvještaju implementatora projekata i Odbora za praćenje realizacije programa, kvartalno izvještavati Vladu Federacije BiH. 

 

Prijedlog programa stupa na snagu nakon njenog usvajanja od strane Parlamenta Federacije BiH i objavljivanja u Službenim novinama Federacije BiH.


(Vijesti.ba)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...