OBOŽAVAJU JE I STARI MLADI: Poklanjamo recept za izvrsnu pizzu s povrćem na tostu

Jednostavan i slastan zalogaj oduševiti će sve ukućane

  • Gastro

  • 28. Dec. 2017  28. Dec. 2017

  • 0

Sastojci

 

3 kriške tost kruha

2 manje tikvice

4 paradajza

2 paprike

300g topivog sira

kečap

Origano sušeni

sol

malo margarina za mazanje

 

Priprema

 

Zagrijati pećnicu na 250 stupnjeva i izrezati kruh na tanke kriške. U tavu staviti kašiku margarina pa ispržiti kriške kruha da budu hrskave.

 

Izrezati paradajz i paprike na kolutove, a tikvice i sir izrendati. U tepsiju poredati kriške, s tim da se ne treba podmazivati tepsiju. Na svaku krišku redati paradajz, pa malo sira i zatim paprike.

 

Sve posuti sirom i staviti malo kečapa i origana na svaku krišku. Peći 20 minuta.

 

Prijatno!

 

(SB / Coolinarka)

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...