Čuvena glumica za SB: “Milenko Kaldera brutalno me je opljačkao i prijeti da će me u gepeku iz Beograda dovući u Laktaše”

Da li je suvlasnik banjalučke “Kaldere” i GP Krajine Milorad Dodik?

  • Hronika

  • 11. Apr. 2013  11. Apr. 2013

Slavna beogradska glumica Ružica Sokić već nekoliko godina, daleko od očiju javnosti, vodi pravnu bitku za svoju djedovinu u centru Banja Luke. Oko 1.600 kvadratnih metara u njenom vlasništvu, u centru grada, uzurpirao je Dodikov biznismen Milenko Čičić, vlasnik Kaldera company, poznat pod nadimkom Mića Kaldera.

Čičić je na zemljištu Ružice Sokić, koje je ona naslijedila od majke, napravio veleljepnu višespratnicu. U međuvremenu je sve stanove prodao, a novi vlasnici ne mogu da uknjiže vlasništvo jer se zemljište vodi na ime Ružice Sokić.

Kada je Sokićeva od Miće Kaldere zatražila nadoknadu za djedovinu, uputio joj je najbrutalnije prijetnje. Tim povodom Ružicaje pisala i Miloradu Dodiku, i to nekoliko puta, međutim nikada od aktuelnog predsjednika RS-a, niti njegovih saradnika nije dobila odgovor.

“Taj vlasnik Kaldere je jedan lopov koji mi je zajedno sa ovim glavnim oteo 1.600 kvadrata zemlje i nikada mi ništa za to nisu dali. Mnogo sam se zbog toga sekirala, obolela sam i zamalo nisam umrla. Ja sam po majci i po tradiciji Banjalučanka. Spor se vodi u Banjoj Luci u nekoliko instanci, pa i krivično. Nisam htela da se sukobljavam s njim nego sam na civilizovan način pokušala stvar da rešim preko suda. Međutim, nisam ni slutila šta će me snaći. Vrednost zemljišta je velika, jer se nalazi u dve ulice. Oni su na njemu napravili palatu na pet spratova u centru Banja Luke. Brutalno su mi pretili.

Kaldera me je zvao telefonom i rekao da će platiti nekoj agenciji da me strpaju u gepek i iz Beograda tako dovezu u Laktaše. Jel’ znate šta to znači? Pa to ništa drugo ne može značiti nego da će me ubiti. Umorna sam od svega. Moj deda prota Jovan Samardžić tu zemlju je ostavio mojoj mami Vukosavi i njenoj sestri bliznakinji Vidosavi, mojoj tetki. Oni su svi iz Banja Luke. Oni su mi oduzeli dedovinu, zemlju koju mi ja majka ostavila u nasleđe. Sram da ih bude! Normalnom čoveku je prosto neverovatno da neki lokalni banjalučki kabadahija može tako da se ponaša”, govori ogorčeno za SB Ružica Sokić. (M. D.)

(Cijeli tekst pročitajte u novom broju Slobodne Bosne koji je u prodaji od četvrtka, 11. aprila)

loading...

trenutak ...