DRŽI MINISTRE U ŠACI: Ovaj čovjek je rekorder u zloupotrebi službenih vozila Vlade RS

Nevjerovatno je kako se rukovodioci u ministarstvima aljkavo odnose prema naredbama i odlukama koje je donosila Vlada RS i kako ih ne poštuju, rasipajući nemilice novac poreskih obveznika - građana Republike Srpske. To se naročito vidi na primjerima zloupotrebe službenih vozila u privatne svrhe,što je uobičajena praksa u Vladi RS.

  • Društvo

  • 29. Dec. 2017  30. Dec. 2017

  • 1

Pavle Karapetrović, sekretar Ministarstva poljoprivrede, rekorder je u zloupotrebi službenih vozila u Vladi RS. Koristi čak tri službena automobila koja naizmjenično mijenja: Škodu Octaviu (na slici), Renault Fluence i Citroen 5. Vozi ih i poslije posla, u privatne svrhe, što je uobičajena praksa u Vladi RS.

Nevjerovatno je kako se rukovodioci u ministarstvima aljkavo odnose prema naredbama i odlukama koje je donosila Vlada RS i kako ih ne poštuju, rasipajući nemilice novac poreskih obveznika - građana Republike Srpske. To se naročito vidi na primjerima zloupotrebe službenih vozila u privatne svrhe,što je uobičajena praksa u Vladi RS.

Pavle Karapetrović, sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, rekorder je u korišćenju, ili bolje reći zloupotrebi službenih automobila u Vladi RS. Karapetrović, prema izvorima Istinito, koristi čak tri službena automobila koja naizmjenično mijenja: Škodu Octaviu, Renault Fluence i Citroen 5. Koristi ih i poslije posla, u privatne svrhe, što pokazuje i fotografija službenog vozila Vlade RS parkiranog ispred Karapetrovićevog stana u centru Banjaluke.

- Čak i njegova supruga ih koristi. Svi to u Ministarstvu znaju, naravno i ministar Mirjanić, ali je on to dozvolio, iako postoji Odluka Vlade još iz vremena premijerskog mandata Aleksandra Džombića, o zabrani korišćenja službenih automobila u privatne svrhe, nakon isteka radnog vremena, kaže izvor Istinito koji je želio da ostane anoniman.

Pavle Karapetrović je prethodno radio u Agenciji za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi. Sekretar Ministarstva poljoprivrede postao je zahvaljujući svom stricu Ranku Karapetroviću, bivšem generalnom sekretaru Narodne skupštine RS, aktuelnom načelniku opštine Laktaši.

Ovih dana raspisan je konkurs za sekretara Ministarstva poljoprivrede i po svemu sudeći, Pavle Karapetrović će ponovo biti izabran na tu funkciju, ukoliko se ne uspije uhljebiti u nekoj drugoj instituciji jer mu je, kako tvrdi

izvor Istinito, prekipilo.

- Ne može više da slijepo izvršava naloge ministra Mirjanića. Ne gine mu zatvor u slučaju da se na izborima iduće godine promijeni vlast i počnu česljati dokumenti koje je morao da potpisuje po Mirjanićevom nalogu, a koji su protivzakoniti. Mirjanić se na tako nesto ne potpisuje, navodi naš izvor.

Tvrdi da se to naročito odnosi na sada nepostojeci "Farmland" koji je propao, a kome su činjeni brojni ustupci tokom proteklih godina.Vlada RS je "Farmlandu" isplaćivala desetine miliona za podsticaje, iako je stočni fond u toj bivšoj govedarskoj farmi uništen, a proizvodnja mlijeka ugašena godinama unazad.

Zaboravljeni zaključak Vlade RS

Vlada Republike Srpske kojom je predsjedavao Aleksandar Džombić još 2011. godine donijela je Zaključak kojim je zabranila službenicima korišćenje službenih vozila mimo radnog vremena.

Istim zaključkom je ukinula plaćanje naknade za službene telefone i troškove reprezentacije, osim za

rukovodioce organa, direktore uprava, javnih preduzeća i ustanova.

Džombićeva Vlada je Zaključkom od 3. februara 2011. godine sugerisala je i načelnicima jedinica lokalne samouprave da postupe na sličan način.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...