HERCEGOVCI ZNAJU TAJNU: Za samo 15 minuta napravite mostarsku bijelu halvu prema našem receptu

Jednostavna slastica gotova je za 15 minuta, donosimo recept za 4 osobe

  • Gastro

  • 30. Dec. 2017  30. Dec. 2017

  • 0

Sastojci

 

za tijesto:

100 grama putera

100 grama glatkog brašna

50 grama blanširanih i mljevenih badema

za šećerni sirup:

200 mililitara vode

100 grama šećera ( kristal)

1 vanilin šećer

nekoliko kapi soka od limuna

 

Priprema

 

U posudi lagano rastopite maslac i dodajte brašno: Miješajte, a kada smjesa promijeni boju dodajte blanširane i samljevene bademe, pa nastavite miješati 3- 4 minute. Pazite da vam smjesa ne izgori i potamni.

U drugoj posudi skuhajte šećerni sirup, kad proključa maknite s vatre i lagano dodajte u smjesu od brašna, maslaca i badema.

 

Miješajte da se ne stvore grudice, smjesa mora biti glatka i kompaktna. Toplu halvu-oblikujte uz pomoć kuhinjske žlice za juhu.

 

Posluživanje

 

Ohladite u frižideru, pospite s bademima i kokosom. 

 

(SB / Coolinarka) 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...