LIJEK PROTIV NOVOGODIŠNJEG MAMURLUKA: Napravite paradajz čorbu prema našem receptu

Prošla je najluđa noć, pa ako ne planirate nastaviti slavlje predlažemo ukusnu i krepku paradajz juhu, idealnu nakon neprospavane noći

  • Gastro

  • 01. Jan. 2018  01. Jan. 2018

  • 1

Sastojci

 

2 kašike ulja

2 ravne kašike brašna

1/2 litre soka od paradajza

1/2 litre vode

2-3 stabljike celera ili komad korijena celera

2 mrkve

1 paštrnjak

1 list lovora

biber u zrnu

2 češnja bijelog luka

list peršina

1/2 ljute papričice

 

Priprema

 

Na ulju kratko propržite bijeli luk, ne dozvolite da požuti.

 

Dodajte brašno i nastaviti s upržavanjem kao za zapršku.

 

Dodati sok od paradajza i sve zajedno prorpržiti par minuta. Masa će vam biti dosta gusta.

 

Počnite da dodajete malo po malo tople vode, stalno miješajući, dok ne dobijete jednoličnu masu.

 

Dodajte očišćene mrkve i ostalo povrće, celer i paštrnjak, kao i biber u zrnu, lovor, ljutu papričicu.

 

Kuhajte čorbu na vatri srednje jačne dok vam ne nestane pjene s površine, a ulje počne da se hvata za rubove šerpe.

 

Dodajte tjesteninu po želji, a može i bez toga. Na kraju dodajte sitno sjeckanog svežeg peršina.

 

Prijatno!

 

(SB / Coolinarka)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...