NEKA VAM JE UVIJEK NA UMU: Trik protiv nadutosti i mučnine u želucu koji uvijek pali

Indijski restorani služe ovaj aromatičan začin kao sredstvo za osvježavanje daha nakon jela, a ljudi ga stoljećima koriste kao prirodni lijek protiv želučanih tegoba

  • Zdravlje

  • 01. Jan. 2018  01. Jan. 2018

  • 0

Komorač je povrće modro-zelene boje u kojoj se nalazi oko stotinjak sjemenki. Njegove se sjemenke koriste kao začin brojnim jelima, ali i za suzbijanje grčeva i boli u želucu. 


„Sjemenke komorača sadrže prirodna ulja koja oslobađaju od mučnine i nadutosti“, ističe vodeća nutricionistica Annie B. Kay s centra Kripalu u Stockbridgeu, u američkoj saveznoj državi Massachusetts. 

Da biste se riješili želučanih tegoba, dovoljno je uzeti pola čajne kašike cijelih sjemenki i polako ih žvakati da otpustite prirodna ulja, prije nego što ih progutate.

 

(SB/Dnevnik.hr/Punkufer)

 

 

 

 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...