AKO JE SINOĆ BILA KOJA KAPLJICA VIŠE: Evo recepta za staru, dobru neninu čorbu

Namijenjeno za četiri osobe

  • Gastro

  • 01. Jan. 2018  01. Jan. 2018

  • 0

SASTOJCI:

 

1l supe od mesa ili mesne kocke

250g svježeg ili zamrznutog paradajza (može i sok)

malo ulja, putera ili masla

jedna šaka riže

dva jajeta

malo soli

 

PRIPREMA:

 

Paradajz kratko preliti vrelom vodom (može i smrznuti) pa mu kožicu oguliti. Isjeckati ga, a onda dinstati na ulju, maslu ili puteru dok se ne pretvori u kašu. Na to naliti supu od mesa ili od mesne kocke. Kada prokuha, dodati opranu rižu i so sa dodacima povrća.

Umutiti jaje, pa kada je riža kuhana dodati ga čorbi i promiješati. Staviti da nakratko prokuha.

 

Čorbi po želji možete dodati malo kajmaka. Kao dekoraciju možete, pak, staviti malo tanko naribane zelene paprike ili sitnog suhog lista peršuna. 

 

(Bosanski kuhar/Slobodna Bosna)

 

 

 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...