BOSIĆ ODBRUSIO OSUMNJIČENOM RATNOM ZLOČINCU KOVAČU: "Ne sarađujem ni sa jednom prijateljskom, ni neprijateljskom stranom službom, za razliku od tebe"

"Јa pod punom odgovornošću tvrdim da u Dubrovniku nisam bio posljednjih trideset godina i da mi stoga niko nikada nije ni platio nikakvu kartu. Sa g. Nikom Lozančićem nikada nisam popio ni kafu, iako smo bili poslanici u prethodnom sazivu Parlamenta BiH, a ne sarađujem ni sa jednom ni “prijateljskom ni neprijateljskom” stranom službom, za razliku od g. Kovača koji to i sam priznaje."

  • Politika

  • 03. Jan. 2018  03. Jan. 2018

Na pismo ratnog generala policije Republike Srpske Tomislava Kovača, upućeno danas Glavnom odboru SDS-a, reagovao je Mladen Bosić (SDS).

 

Bosićev demati prenosimo u cijelosti:

 

U vijesti pod nazivom “Tomislav Kovač: Bosić, Mektić i Obren Petrović sarađuju sa stranim službama” objavljujete navodno pismo Tomislava Kovača u kome on iznosi notorne laži da mi navodno neko plaća karte za Dubrovnik i da treba da razjasnim svoj odnos sa Nikom Lozančićem, te da posjeduje podatke o meni koje je dobio u stranim službama od onih “koji vole srpski narod”.

 

Јa pod punom odgovornošću tvrdim da u Dubrovniku nisam bio posljednjih trideset godina i da mi stoga niko nikada nije ni platio nikakvu kartu. Sa g. Nikom Lozančićem nikada nisam popio ni kafu, iako smo bili poslanici u prethodnom sazivu Parlamenta BiH, a ne sarađujem ni sa jednom ni “prijateljskom ni neprijateljskom” stranom službom, za razliku od g. Kovača koji to i sam priznaje.

 

Doduše, u pismu kako ga je citirao RTRS kao “javni servis Republike Srpske” se i ne navodi da piše da ja sarađujem sa tajnim službama, iako je to istaknuto u naslovu vijesti.

 

Nije mi poznato zašto se g. Kovač svojim lažima u poslednjim izjavama obrušio na mene, jer ja nemam nikakve veze sa njim niti bilo kim ko je vezan za njegove probleme. Za razliku od njega ja nikada nisam bio saradnik ni Haškog ni bilo kojeg drugog suda za ratne zločine.

 

Moj posljednji kontakt sa g. Kovačem je bio kada se prije par godina telefonski uključio u emisiju u kojoj sam učestvovao da bi napao naš stav da Republika Srpska ne treba da ide bez Srbije u NATO pakt. Sada nije teško pogoditi za koju je g. Kovač stranu radio tada, a za koju sada.

 

Nažalost, Јavni servis Republike srpske ponovo služi kao kanal za plasiranje neistina protiv onih koji nisu u službi aktuelne vlasti”.

trenutak ...