AKO NE STIGNETE DANAS, ONDA SUTRA OBAVEZNO: Napravite, po ovom receptu, đuveč sa miješanim mesom

Prvo, crveni luk isjeći na rezance...

  • Gastro

  • 06. Jan. 2018  06. Jan. 2018

  • 0

SASTOJCI:

 

750g crvenog luka

ulje

750g junetine

750g ovčetine

500g paprika

500g paradajza

malo soli sa začinskim povrćem

malo soli

malo bibera

200g riže

 

PRIPREMA:

 

Crveni luk isjeći na rezance. U većoj tavi ili šerpi zagrijati ulje pa staviti pripremljeni luk da se proprži.

 

U pekač staviti proprženi luk, pa dodati junetinu, ovčetinu isječenu na manje komade, paprike krupnije izrezane, izrezan paradajz, malo bibera i malo crvene paprike.

Doliti tople vode i staviti u rernu da se polako krčka (ako je potrebno dolijevati tople vode).

 

Kada vidimo da je meso mekano, dodamo so sa začinskim povrćem, malo posolimo, dodamo malo peršunovog lista sitno sjeckanog i pobiberimo ako je potrebno.

 

Po potrebi dolijemo malo vode. A onda dodamo prebranu i opranu rižu, malo izmiješamo i stavimo u rernu da se peče dok riža omekša.

 

Servirajte i uživajte.

 

(Bosanski kuhar/Slobodna Bosna) 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...