SB ZA DANAS PREDLAŽE: Skuhajte mađarski riblji gulaš; jednostavno je, jeftino, a preukusno

Kuhajte 15 minuta i dodajte kiselo vrhnje.

  • Gastro

  • 07. Jan. 2018  07. Jan. 2018

  • 0

SASTOJCI:

 

1,5kg različite riječne ribe

jedna vrećica fanta za riblju čorbu i paprikaš

četiri lovorova lista

ulje

300g svježeg paradajza ili konzerve

200ml kiselog vrhnja

 

PRIPREMA:

 

Riblje glave, repove i lovorove listove skuhajte posebno (možete unaprijed). Meso i juhu procijedite. 

Na vrućem ulju kratko prodinstajte nasjeckani paradajz, pa dodajte narezane komade ribe i fant za riblju čorbu i paprikaš. 

Dobro promiješajte i zalijte procjeđenom juhom. Kuhajte 15 minuta i dodajte kiselo vrhnje.

 

Prijatno!

 

(Bosanski kuhar/Slobodna Bosna)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...