HERCEGOVCI ZNAJU ZAŠTO: Napravite domaću puru lučnicu na hercegovački način i oduševite ukućane

Lagano, zdravo, jednostavno za pripremu i jako ukusno.., donosimo recept za dvije osobe

  • Gastro

  • 10. Jan. 2018  10. Jan. 2018

  • 0

Sastojci

 

200 gr. palente (pure)

70 gr. domaćeg masla ili maslaca

1 čvrsti jogurt

češanj bijelog luka

4 dcl vode

2 dcl tekućeg jogurta ili još bolje domaćeg kiselog mlijeka

 

Priprema

 

Ulijete u lonac 4 dcl vode i pustite da zavri. Zatim malo posolite, smanjite vatru i dodajte puru i lagano mješajte. Možete po potrebi dodati vode ili pure, važno je da pura bude suha. Kuhajte na laganoj vatri, povremeno miješajući da ne zagori.

 

Kad je pura gotova, rastopite maslo (može i kupovni maslac) na vatri, skoro da malo i pocrni, sklonite s vatre, te pustite pola minute da se ohladi i umješajte jogurte, i na kraju sitno iscjekajte bijeli luk i sve skupa promiješajte. Prelijte po vrućoj puri.

 

Prijatno!

 

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...