ETO, SAD ZNATE ŠTA ĆETE SUTRA: Kelj, kobasice i krompir u genijalnom zimskom ručku

Brzinski zimski ručak spaja fine kobasice, sezonski kelj i omiljeni pire krompir

  • Gastro

  • 11. Jan. 2018  11. Jan. 2018

  • 1

Ovaj super brzi ručak idealan je za pripremu tokom sedmice, kada se umorni vratite s posla ili nekih drugih obaveza.

 

Sve što vam treba su kobasice, krompir i kelj, dok će režanj ili dva bijelog luka svakako pojačati okuse u zelenom prilogu.

 

Kada pravite pire od krompira i kelja, nemojte ih usitniti do kraja, već ostavite sastojke u komadićima kako bi se na slasniji način zapekli na masnoći od kobasica. 

 

Jelo poslužite uz čajnu kašiku ajvara, senfa ili hrskavi tostirani kruh. Odlično će se složiti i uz omiljenu zimnicu.

 


SASTOJCI:

 

2 para kobasica

500 g krompira

1 manja glavica kelja

1 režanj bijelog luka

so

biber

 

PRIPREMA:

 

Krompir očistite pa ga nasjeckajte na kockice. Skuhajte ga u slanoj vodi u koju ste ubacili režanj bijelog luka. Pustite da omekša.

Pred kraj kuhanja, dodajte mu kelj koji ste najprije oprali i nasjeckali na manje komadiće.

 

Kobasice lagano zarežite nožem, pa ih ispecite na tavi. Kada su krompir i kelj gotovi, ocijedite ih, začinite solju i biberom, pa ih laganim pokretima kuhinjskim pomagalom pretvorite u pire.

 

Dodajte ih kobasicama na tavi i lagano zapecite. Poslužite toplo.

 

Dobar tek!;)

 

(SB/Gastro.24sata.hr) 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...