HERCEGOVCI ZNAJU TAJNU: Poklanjamo recept za prave, pravcate, domaće klepe

Ovaj srednje zahtjevni recept za 4 osobe gotov je za sat vremena

  • Gastro

  • 14. Jan. 2018  14. Jan. 2018

  • 0

Sastojci

TIJESTO

500 gr pšenično glatko brašno

2 kom jaja

180 ml tople vode

6 supenih kašika ulja

malo soli

NADJEV

300 gr junećeg faširanog mesa

1 kom crvenog luka

1 manja mrkva

kafena kašika aleve paprike

malo vrhnja za kuhanje

začini (prema potrebi) (sol, vegeta, biber)

Priprema

Izraditi tijesto bar 1 sat ranije i ostaviti da odmori.

Na malo putera i ulja prodinstati faširano meso, rendanu mrkvu i luk, te sve začiniti.

Tijesto razvući. Rezati na kocke tako da fil stavljate u sredinu i krajeve spojite.

U proključalu vodu stavljate gotove klepe i čim isplivaju na vrh cjediljkom ih vadite i stavljate u tepsiju.

U tavi zagrijati malo ulja, putera, vegete, aleve paprike i češanj usitnjenog bijelog luka (po želji ko voli intenzivniji ukus može i više dodati), pa sve skupa preliti preko klepa.


Preliti malo vrhnjem za kuhanje i ubaciti 20-tak minuta na 220 C ...tek toliko da se zapeku.

Posluživanje

Servirati uz mileram i parmezan.

Prijatno!

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...