KULINARSKI TRIK, HIT NA INTERNETU: Zapečeni bijeli luk u rerni naprosto je fantastičan

Pečenje češnjaka u pećnici će ispuniti vaš dom neodoljivim, genijalnim, divnim mirisom koji će vas opčiniti

  • Gastro

  • 15. Jan. 2018  15. Jan. 2018

  • 0

Pričamo o tome da biste trebali početi peći vaš češnjak u pećnici, s maslinova ulja i soli sve dok svaki češanj češnjaka ne postane mekan poput maslaca. Takav je savršen za razmazati ga na tostirani baguette, dodati u salatu ili bilo koje drugo jelo u kojemu ne želite okus sirovog češnjaka.

 

 

Pečeni češnjak ima puno manje intenzivan okus od svježeg češnjaka, ali na kvaliteti okusa ne gubi. Čak postaje lagano slatkast, u svakom slučaju neodoljiv. Ovo biste posebno trebali raditi sa češnjakom koji vam već duže vrijeme stoji u smočnici i ne bi se trebao koristiti svjež.

 

Kako ga ispeći u pećnici?

 

Svaku glavicu češnjaka očistite od jako tvrde vanjske kore. Pripremite aluminijsku foliju. Svaku glavicu češnjaka umotajte u aluminijsku foliju, a prije toga ga prelijte s malo maslinova ulja i dodajte mu prstohvat soli. Aluminijsku foliju dobro zatvorite i glavice češnjaka stavite peći na 180 stupnjeva. Trebati će vam oko 45 minuta da češnjak bude savršeno pečen i mekan.

 

Napravite pečeni češnjak kada radite složence, namaze, jela koja se kuhaju dugo na laganoj vatri. Ne zaboravite salate, umake, jela s povrćem i juhe.

 

 

(SB / RTL)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...