SJAJAN TRIK: Najbolji način za rezanje pizze i to nećete vjerovati čime...

Jednostavan trik pomoći će vam da režete pravilnije oblike, a najbolje funkcionira kod tanjih tijesta

  • Gastro

  • 15. Jan. 2018  15. Jan. 2018

  • 0

Kako nadjev ne bi ispadao, a rezovi ostali što ljepši i uredniji, pizzu režite, ni manje, ni više, 

već makazama.

 

Ova se praksa već dugi niz godina primjenjuje u talijanskim pizzerijama tako da kupac sam određuje veličinu pizze, a zatim se komad važe i naplaćuje s obzirom na težinu. 

 

Za rezanje pizze koristite posebne makaze koje nećete upotrebljavati za baš ništa drugo, a želite li ipak nešto profesionalniji pristup, odlično će poslužiti kuhinjske makaze za začine ili posebno dizajnirane makaze za pizzu.

 

Ovakav način rezanja odličan je za pizze s tanjim tijestom te posebno za one domaće, koje obično pečemo u većim limovima.

 

(Gastro.24sata.hr/SB)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...