OD AMATERA DO KULINARSKOG MAJSTORA: Napravite pilav s piletinom prema našem receptu i oduševite ukućane

Priprema se brzo i jednostavno, a veoma je ukusno kao glavno jelo

  • Gastro

  • 16. Jan. 2018  

  • 0

Sastojci

 

10 gr maslaca

1 glavica luka

1 mrkva

1 l vode

2 šalice riže

1 manja glavica celera

200 gr pilećeg filea

2 žlice vegete

malo bibera

malo sušenog sjeckanog peršina

 

Priprema

 

Otopiti maslac u šerpi, zatim dodati sitno isjeckan crni luk i pržiti dok ne porumeni.

 

Kada je luk gotov dodati 1 litar vode, opranu rižu, mrkvu, celer i piletinu isjeckane na kockice.

Začiniti vegetom, biberom i sušenim peršinom.

 

Poklopiti posudu i kuhati na srednjoj vatri dok svi sastojci ne budu gotovi i dok većina tečnosti ne ispari.

Posluživanje

Poslužiti tolpo uz salatu po želji

 

Prijatno!

 

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...