KRIJE LI SE DETEKTIV U VAMA? Ako točno odgovorite na sva pitanja – genije ste

Krije li se možda u vama Scherlock Holmes a da toga niste ni svjesni? Evo prave prilike da otkrijete.

  • Zabava

  • 17. Jan. 2018  17. Jan. 2018

  • 0

Naredne zagonetke su postale veoma popularne na društvenim mrežama i odmah ćemo vam reći da ih je malo tko sve uspješno riješio.

Zato, ne očajavajte ukoliko negdje zapne, samo se opustite i usredotočite . U nekim slučajevima „kvaka se krije u detalju', a u nekima će do izražaja morati doći vaša mašta, odnosno sposobnost da uđete u mozak ubojice. Sretno!

Ledeni čaj

1.) Dvije djevojke su sjele na večeru i obje naručile ledeni čaj. Jedna je bila toliko žedna da je popila pet čaša dok je druga dovršila tek prvu.

Djevojka koja je sporo pila je umrla na mjestu, dok je druga uspjela preživjeti. Policija je utvrdila da je u ledenom čaju nađen otrov. Kako to da je djevojka koja je popila sadržaj iz pet čaša ostala živa i zdrava?

Pištolj i kasetofon

2.) Nakon dojave susjeda o pucnjavi, policija je na mjestu tragedije pronašla mrtvog muškarca. U jednoj je ruci držao pištolj, a u drugoj kasetofon.

Inspektor je odmah pokrenuo kasetu: 'Nemam više razloga da živim', a potom je uslijedio pucanj. Istog mu je trenutka bilo jasno da je riječ o ubojstvu, a ne samoubojstvu. Zašto?

Tko je oteo policajca na tajnom zadatku?

3.) Policajac na tajnom zadatku, koji je bio nadomak toga da razbije lanac krijumčara naftom, iznenada je nestao.

Njegove kolege koje su krenule istraživati slučaj su, između ostalog, u njegovim papirima našle sljedeću šifru:

710 57735 34 5508 51 7718

Zahvaljujući tom nizu brojeva odmah su shvatili koga traže. Zašto? Kako? Možete li i vi razbiti šifru?

Netko tu 'muti'

4.) Supruga je u nedjelju pronašla mrtvog dragog i odmah obavijestila policiju. Svi koji su se nalazili u kući su dali iskaze, a glasili su ovako:

Supruga je rekla da je spavala; Batler jer rekao da je čistio; Vrtlar je rekao da je brao povrće; Sobarica je rekla da je otišla uzeti poštu; Kuhar je rekao da je spremao doručak.

Jednoj od tih osoba policija je odmah stavila lisice na ruke. Kojoj?

U kojoj sobi umrijeti?

5.) Ubojica ste i osudili su vas na smrt. Jedini izbor koji vam je preostao jest da uđete u jednu od ponuđenih soba. U jednoj od njih bjesni požar, u drugoj vas čekaju naoružane ubojice, a u trećoj se nalaze lavovi koji godinama nisu jeli.

Koju ćete izabrati?

Skoro savršen zločin

6.) Suprug je ubio ženu pomoću noža u automobilu. Nije bilo nikoga da to vidi, a i tijela se riješio tako da nije na njoj ostavio otiske prstiju.

Također, pobrinuo se i za to da nož baci s litice, i to na takvo mjesto na kojemu ga nikada i nitko neće naći.

Ipak, samo sat vremena nakon što se vratio kući nazvao ga je policijski inspektor i zamolio ga da dođe na mjesto zločina. Uhićen je čim se pojavio. Kako je inspektor znao da je ubojica?

Ubojstvo u rano jutro

7.) Hicem iz pištolja u želudac nešto prije sedam sati ujutro ubijen muškarac, a policija je nedaleko od mjesta zločina pronašla Peru Perića i privela ga u stanicu.

Perić je u policiji inspektorima ispričao sljedeće: "Vraćao sam se kući, kad eto ti meni u susret ubijenog. Ide on tako, kad odjednom se niotkuda pojavio nekakav tip. Nisam ni trepnuo, a ovaj ga je već upucao dok mu je prilazio s leđa. Srećom, dobro sam ga vidio. Onako, krupan tip, viši od 190 cm. Ćelav. Trenerka. Patike. Zaključio bih prema njegovom izgledu da pripada kriminalnom miljeu i da je policiji već sigurno od ranije poznat".

Dok je Perić davao opis jedan se od inspektora prislonio kolegi na uho i šapnuo: Kako laže, uhapsi ga. Što je Perića odalo?

Sahrana

8.) Djevojka je na sahrani vlastite majke ugledala markantnog muškarca koji ju je veoma zaintrigirao. Međutim, budući su okolnosti bile takve kakve su bile, nije uspjela da mu priđe i upozna ga.

O tom je muškarcu neprestano razmišljala tjedan dana, pa na kraju ubila svog starijeg brata kako bi ga pronašla. Zašto?

Ubojstvo, a ne nesretan slučaj

9.) Bogati muškarac, koji je živio usamljen u kućici u blizini grada, i kojem su morali da dostavljaju stvari jer je bio invalid, pronađen je mrtav.

Prvi ga je u četvrtak ujutro na podu ugledao poštar, a odmah je primijetio i to da je muškarac ležao u već osušenoj krvi.

Kada je policija došla na uviđaj, na tremu je našla dvije čaše mlijeka, novine od ponedjeljka, katalog, letke i neotvorenu poštu.

Što je u tom trenutku policiju navelo da slučaj počne da tretira kao ubojstvo, a ne kao nesret

an slučaj?


Prije nego što pogledate odgovore, prisjetite se kako je mjestu zločina prilazio legendarni Inspektor Clouesau.

Odgovori

1.) Otrov se nalazio u ledu.

2.) Netko je morao pritusnuti stop kada je poruka snimljena i premotati kasetu.

3.) Oteo ga je Bill. Okrenite brojeve naopako i primijetit ćete poruku: Bill is boss. He sells oil.

4.) Sobarici. U nedjelju poštu ne dostavljaju.

5.) Ako se u sobi nalaze lavovi koji godinama nisu jeli, sigurno su već uginuli.

6.) Inspektor je samo okušavao sreću. Nije znao tko je ubojica, ali mu je sve postalo jasno kada je suprug zaboravio da pita gdje treba doći.


7.) Upucan je u želudac, a Pero je rekao da je vidio ubojicu kako prilazi i puca s leđa.

8.) Ubila je brata u nadi da će se markantni muškarac pojaviti i na njegovoj sahrani.

9.) Nisu pronađene novine od utorka i srIJede. Očigledno je netko znao da nema potrebe da ih dostavi.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...