HERCEGOVCI ZNAJU TAJNU: Napravite slastan krompir na hercegovački način i oduševite ukućane

Jednostavno jelo koje je često na jelovniku naših južnih krajeva

  • Gastro

  • 19. Jan. 2018  19. Jan. 2018

  • 0

Sastojci

700 g krompira

2 sardine iz konzerve

150 ml soka od paradajza

80 g kopra

1 češanj bijelog luka

sol, biber, vegeta, ulje

Priprema

Krompir oguliti i isjeći na kocke.

Na malo ulja propržiti kratko češanj bijelog luka i usitnjene sardine.

Dodati krompir, kratko prodinstati, zaliti sokom od paradajza i čašom vode, dodati začine i pokriveno pirjati oko 25-30 minuta, dok krompir ne omekša.

Po potrebi promiješati kašikom i dodavati po malo vode ako je potrebno.

Posuti koprom prije posluživanja.

Prijatno!

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...