JOŠ AKO STE KUPUS UKISELILI: Naš prijedlog za današnji ručak je grah sa sudžukom...

Sudžuku isjeći na veće kolutove pa dodati u... 

  • Gastro

  • 20. Jan. 2018  20. Jan. 2018

  • 0

SASTOJCI:

 

700g šarenog graha

ulje

dvije glavice crvenog luka

300g sudžuke

jedna glavica bijelog luka

biber u zrnu

malo soli

jedna kašikica bosiljka

dvije kašikice crvene paprike

četiri kašike ulja za zapršku

dvije kašike brašna za zapršku

 

PRIPREMA:

 

Šareni grah potopiti u vodu da odstoji. Obariti ga i procijediti. U lonac staviti ulje pa propržiti isjeckan crveni luk. Kada se luk zažuti dodati vrelu vodu i obareni grah.


Sudžuku isjeći na veće kolutove pa dodati u grah. Dodati još bijeli luk (cijelu glavicu), biber u zrnu, so, bosiljak i crvenu papriku.

Staviti sa de kuha poklopljeno na umjerenoj vatri. Kada je grah mekan i kuhan napraviti zapršku od ulja i brašna. Zapršku dodati grahu i ostaviti da prokuha još desetak minuta.

 

Prijatno!:)

 

(Bosanski kuhar/Slobodna Bosna)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...