TAJNA HERCEGOVAČKE KUHINJE: Danas poklanjamo recept za bižu na hercegovački način

Jednostavno i ukusno jelo dio je hercegovačke tradicije

  • Gastro

  • 31. Jan. 2018  31. Jan. 2018

  • 0

Sastojci

500g biže ili graška

500g telećeg mesa

1-2 luka

2-3 mrkve

5-6 krompira

1 lovorov list

sol, papar, vegeta, malo slatke crvene paprike u prahu

ulje

malo paradajza iz tube

1 kašika brašna

Priprema

Luk se najprije usitni i izdinsta na ulju, te mu se doda meso izrezano na komade. Dinsatati zajedno dok meso ne izgubi crvenu boju. Prema potrebi dodavati vode. Potom se doda brašno, koncentrat rajčice iz tube, začini, lovorov list, biža, krompir izrezan na kockice i mrkva izrezana na kolutiće.

Kuhati toliko dugo dok se svi sastojci ne raskuhaju.

Prijatno!

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...