LIDER SBB-a TEK JE SAD U NEVOLJI: Tvrdnjom sutkinje da su svjedoci mijenjali iskaz, dodatno je osnažena optužnica protiv Radončića!

Nakon oslobađajuće presude koju je EULEX izrekao Naseru Keljmendiju za ubistvo Ramiza Delalića Ćele, oglasio se lider SBB-a Fahrudin Radončić, kome se u BiH sudi zbog sumnje da je ometao istragu o ovom slučaju.

  • Mini market

  • 01. Feb. 2018  01. Feb. 2018

Radončić u javnom saopćenju navodi da je od početka tvrdio da je optužnica montirana u Sarajevu i naručena od Bakira Izetbegovića, Denisa Zvizdića i braće Čampara.

„Sada je jasno da je to potvrđeno oslobađajućom presudom međunarodnih sudija u Prištini“, navodi Radončić u javnom saopćenju, pozvavši državno Tužilaštvo BiH i glavnu tužiteljicu da se otkriju stvarni nalogodavci i izvršioci ubistva Ramiza Delalića.

„Isto se odnosi i na montiranu optužnicu protiv mene u Sarajevu u režiji Gorana Salihovića, Bože Mihajlovića i Dubravka Čampare, koja se naslanjala na nepostojeći slučaj u Prištini, a zbog čega sam nevin ležao, sa više drugih lica, u pritvoru i zbog čega smo ja i moja porodica, kao i politički projekt SBB-a, preživjeli neviđenu i dugogodišnju harangu“, naveo je Radončić.

No, Radončiću nikako ne ide u prilog izjava sutkinje u Prišini, Ane Adamske Gallant, koja je kazala da su svjedoci često mijenjali iskaze, te da se jedino moglo potvrditi da su zaštićeni svjedoci K1 i K2 dali iste iskaze u vezi sa transportom 25 kilograma heroina do Austrije.

Time je zapravo osnažila tužbu protiv Radončića u Sarajevu, i sumnje da je ometao istragu. Može se slobodno reći da je Sud na Kosovu potvrdio i osnažio optužnicu protiv Radončića za ometanje istrage.

Jer, zašto bi inače svjedoci mijenjali iskaz ako nisu bili pod nečijim pritiskom?!

trenutak ...