KUĆNI-KINESKI RESTORAN: Poklanjamo recept za slasne pečene banane kao iz kineskog restorana

Ova jednostavna slastica za 4 osobe gotova je za samo 15 minuta

  • Gastro

  • 02. Feb. 2018  02. Feb. 2018

  • 0

Sastojci

 

50 g maslaca

80 g smeđeg šećera

½ žličice mljevenog cimeta

½ žličice kajenskog papra

4 banane

50 ml bijelog ruma

4 kuglice sladoleda od vanilije

 

Priprema

 

U tavu stavite maslac, 60 g smeđeg šećera, cimet i kajenski papar, pa zagrijavajte uz miješanje dok se šećer ne otopi.

 

Oguljene banane prerežite napola, pa svaki komad prerežite po dužini.

 

Stavite ih u tavu i na srednjoj vatri pržite 3-4 minute sa svake strane dok ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju.

 

Tavu tijekom pečenja lagano ljuljajte malo iznad vatre kako bi se umak nježno miješao i kako ne bi zagorio.

Polovicu preostalog šećera pospite po tanjuru, na njega izvadite pečene banane i pospite ih drugom polovicom šećera.

 

U tavu ulijte bijeli rum, samo kratko izmiješajte i prelijte u manju posudu.

 

Posluživanje

 

Banane poslužite s kuglicom sladoleda i prelijte umakom.

 

Dobar tek!

 

(SB / Coolinarka)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...