GENJAC OTRESAO ČOVIĆA: "Politika HDZ-a će doživjeti kraj kakav je imao UZP u Haagu"!

Već dugo vremena Dragan Čović potpomognut raznim vrstama lobista iz Republike Hrvatske, po evropskim centrima provodi propagandu u kojoj iznosi laži i najgrublje insinuacije o Bošnjacima koji su tobože radikali, islamisti, isilovci i tako dalje. Namjera te politike je da se oslabi probosanski politički faktor i da se otvori put za dalju dezintegraciju i cijepanje Bosne i Hercegovine, kazao je za Vijesti.ba Halid Genjac predsjednik Glavnog odbora SDA.

  • Politika

  • 05. Feb. 2018  06. Feb. 2018

  • 10

"Gospodin Izetbegović u svome intervjuu je u velikoj mjeri razobličio te laži i nosioce te propagande, i otud je uslijedio ovaj orkrestrirani napad Čovićevih poslušnika.Ovakav pristup gospodina Čovića i općenito nosioca te propagande, tih laži i insinuacija, može se slobodno reći da je na platformi Udruženog zločinačkog poduhvata", kazao je Genjac.

- Kao što su u ratu u okviru tog Udruženog zločinačkog poduhvata ubijani civili, Bošnjaci zatvarani u logore, protjerivani sa prostora gdje je djelovao HVO, i uništavani svi tragovi njihovog kulturnog i vjerskog identiteta, tako se sada navođenje da su Bošnjaci, radikali, teroristi, islamisti, pokušava Evropu staviti u funkciju Čovićeve vrlo opasne politike koja samo može destabilizirati region i koja predstavlja prijetnju miru, dodaje Genjac.

"Kao što je Udruženi zločinački poduhvat završio u Haagu, tako će i ova politika u ovom vremenu doživjeti sličan kraj, jer je ona u svojoj suštini gubitnička štetna za sve građane u Bosni i Hercegovini, i to ponajviše za Hrvate u BiH. Sa onima koji su spremni iznositi takve laži, teško je i skoro nemoguće dogovarati se i postizati nužne kompromise koji su najviše potrebni Hrvatima u BiH", rekao je Genjac.

Genjac smatra da veliki dio Hrvata, razumije o čemu se radi, ne dijeli Čovićevo mišljenje, te prije svega poštuje činjenicu da Bošnjacima koji su preživjeli što su preživjeli u minulom ratu, jednostavno nije pristojno na takav način insinuirati i prijetiti.

"Međutim HDZ-ova gubitnička politika u svojoj kraktkovidosti jednostavno ne vidi činjenicu da su u BiH međunarodne organizacije, pristune kao ni u jednoj drugoj državi, od štaba NATO-a, OHR-a, OSCE-a, delegacije EU, i da svi oni dobro znaju prilike i odnose u BiH, i dobro znaju koju politiku zagovara Čović a koju politiku zagovara bošnjački politički faktor", rekao je Genjac za Vijesti.ba.

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...