PORODICA UBIJENOG ŠUŠNJICE ODGOVORILA STEVANDIĆU: ""Niste bili na istoj strani"!

Porodica Šušnica odbacuje jučerašnju izjavu Nenada Stevandića, da su tobož on i pokojni Miodrag Šušnica bili na istoj strani i da je na njega tobož pucano u istom kontektsu, kao lažnu, malicioznu i usmjerenu na izbjegavanje krivične odgovornosti Nenada Stevandića koji je osumnjičen upravo za ubistvo Miodraga Šušnice.

  • Društvo

  • 07. Feb. 2018  07. Feb. 2018

  • 3

-Porodica Šušnica odbacuje jučerašnju izjavu Nenada Stevandića, da su tobož on i pokojni Miodrag Šušnica bili na istoj strani i da je na njega tobož pucano u istom kontektsu, kao lažnu, malicioznu i usmjerenu na izbjegavanje krivične odgovornosti Nenada Stevandića koji je osumnjičen upravo za ubistvo Miodraga Šušnice, naveli su u pisanoj izjavi članovi porodice ubijenog Miodraga Šušnjice.


-Ubijeni Miodrag Šušnica nikada nije poznavao niti se ikada susretao sa tadašnjim studentom iz Drvara koji se odaziva na ime Nenad Stevandić. Pogotovo se nije družio sa takvim likom. Za sve to postoje nepobitni dokazi. Relativno nedavno je student svom bivšem stranačkom kolegi a i drugima govorio kako je on, pazite sad "porodični prijatelj porodice Šušnica". Notorna laž, kao i ova juče izrečena. Miodrag Šušnica sa takvim likom nije bio ni na istoj strani ulice, šta više takvima je u svojoj dvodecenijskoj inspektorskoj karijeri "pružao" godine i godine robije. To bi ovaj student morao znati, ako nikako drugačije ono od svojih šefova Damjanovića i Kesića. Prvi je i okusio nešto od Šušničine robije, navodi se u reakciji.

-Vjerovatno jedina rana koju je tadašnji student medicine Stevandić mogao u toku rata zaraditi je možebiti rana od stakla koje je razvaljivao kada je sa svojom ekipom upadao i pljačkao muslimanske i hrvatske kuće i radnje po Banjaluci i Kotor Varošu ili možebiti rana od noktiju neke nesrećne starice koju je možebiti davio dok joj je sa svojim SOSvcima otimao zlato i novac? Ili može biti rana koju je zadobio u jednoj akciji u kojoj su ubijeni časni oficiri vojne bezbjednosti Stevilović i Marković? Ne znam, ali evo neka nadležne institucije ispitaju ovo, jer vrlo jasne indicije i osnove sumnje postoje, piše u izjavi.

-I na kraju, porodica Šušnica upozorava Nenada Stevandića da ih ne uzima u usta. Naša porodica nema razloga ovih dana biti u nekom posebnom stanju, jer već dvije i po decenije trpljivo živi i radi u istom gradu sa nalogodavcima ubistva i ubicama Miodraga Šušnice, a zahvaljujući pojedinim poštenim inspektorima u ovom gradu, od prvog dana je bila upoznata sa tim šta su pravi motivi i ko su prave ubice. Ako je iko u "posebnom stanju" to je onda student medicine Stevandić i to njegovo stanje će se utvrđivati pred nadležnim institucijama. Porodica nije bila u "posebnom stanju" ni krajem 90tih i početkom 2000-tih, već je tad u "posebnom stanju" bio je student Stevandić kada je iz straha da će ga Haški tribunal uhapsiti pobjegao iz Banjaluke u Beograd, gdje se krio do 2006. godine, navodi se u saopćenju koje se završava preporukom Stevnadiću da pazi šta priča "jer se svaka tvoja izjava može iskoristiti protiv tebe na sudu pravde".

Podsjećamo, potpredsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić potvrdio je jučer kako mu je poznato da je protiv njega podnesena krivična prijava zbog ubistva Miodraga Šušnice. Kako je kazao, informaciju je ''vidio na mrežama''.

Stevandić je rekao da je sa Šušnicom bio ''na istoj strani''.


''Vidio sam na mrežama, ja i pokojni Šušnica smo bili na istoj strani, i na mene je pucano i ranjen sam u rame. Porodici nemam šta da zamjerim, oni su u posebnom stanju. Postoje tužilačke odluke sa sve jednim imenom i prezimenom. Znam od koga ona dolazi, to je potpuno jasno. Zbog toga što su mi uznemiravali i porodicu sam podnio prijavu protiv Dragana Mektića. Prijava je podnesena'', otkrio je on.

Miodrag Šušnica, penzionirani policijski inspektor, ubijen je 10. aprila 1992. godine u kafiću “Kajak” u Banjoj Luci. Šušnica je, iako penzionisan, radio za DB Srbije.

Ubice, kao ni organizatori ubistva, nikada nisu odgovarali za ovaj zločin, iako su dvije osobe, Vladimir Todić i Neven Laka, tokom istrage priznali da su likvidirali Šušnicu i detaljno opisali kako su to učinili po nalogu Nenada Stevandića.

(S.B.)

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...