RECEPT STARI, ALI UVIJEK PALI: Napravite zapečene palačinke i oduševite ukućane

Rijetki su oni koji ne vole palačinke, stoga ovoga jutra poklanjamo recept za zapečene palačinke, klasik iz domaće kuhinje

  • Gastro

  • 08. Feb. 2018  08. Feb. 2018

  • 0

Sastojci

 

svježi sir

kiselo vrhnje

jaja

 

Priprema

 

Ispeći palačinke po svom receptu.

 

Svježi sir pomiješati s kiselim vrhnjem ili domaćim kajmakom. Dodati malo soli.

Filovati palačinke i urolati ih. Slagati u tepsiju jednu do druge.

 

Pjenasto umutiti jaja i dodati kiselog vrhnja dovoljno da se može fino preliti preko palačinki.

Zapeći u rerni dok ne porumene.

 

 

Dobar tek!

 

 

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...