ZA PRSTE POLIZATI: Za nedjeljni ručak predlažemo piletinu na švicarski način, niko joj ne može odoljeti

Ovo jeftino, a ukusno jelo spravlja se začas, a mogu ga praviti i kulinarski amateri

  • Gastro

  • 11. Feb. 2018  11. Feb. 2018

  • 0

Sastojci

 

700 grama pilećih prsa

žlica gustina

pola žlice sode bikarbone

dvije žice limunova soka

2 žice acceto balsamica

sol

brašno

ulje za prženje

 

Priprema

 

Čekićem istucati pileća prsa i isjeći ih na kockice. Posoliti, dodati sodu bikarbonu, pa dobro promiješati. Poprskati sokom limuna i balsamikom, te dodati gustim i opet sve izmiješati. Nakon što odstoji 20 minuta uvaljati u brašno i pržiti na ulju.

 

Servirati uz omiljenu salatu.

 

Prijatno!

 

 

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...