OTKRIVEN KLJUČ ZA GUBLJENJE KILOGRAMA: Nije važno šta jedete već...

Sporije unošenje hrane je ključ gubitka kilograma, navodi se u novoj studiji.

  • Zdravlje

  • 13. Feb. 2018  

  • 0


U žurnalu BMJ Open objavljeno je istraživanje čiji rezultati pokazuju da su ljudi koji su jeli sporije imali 42 posto manje šanse da budu gojazni, a ljudi koji su jeli „normalnom“ brzinom 29 odsto. U poređenju sa onima koji su brzo gutali hranu, „sporojedači“ su imali i uži struk za oko 0.21 do 0.41 cm.

 

Do ovih saznanja istraživači su došli tako što su analizirali podatke osoba oboljelih od dijabetesa u Japanu između 2008. i 2013. godine.

 

Učesnike su ispitivali na koji način su jeli hranu, ali i ostala pitanja koja se tiču njihovih svakodnevnih navika u isthrani.

 

“Promjene u načinu unošenja hrane i te kako mogu uticati na BMI (indeks tjelesne težine)“, upozoravaju autori studije – “Sporije žvakanje može biti efikasan način da preventivno utičete na gojenje i smanjite ostale zdravstvene rizike koje donosi gojaznost“

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...