RUČAK ZA ČETIRI MARKE: Danas predlažemo jednostavni zapečeni krompir, poslasticu za sve generacije

Jednostavno i ukusno jelo gotovo je za 45 minuta, poklanjamo recept za 4 osobe

  • Gastro

  • 14. Feb. 2018  14. Feb. 2018

  • 0

Sastojci

 

4 velika krompira

4 jaja

sol, papar

1žličica Vegete Maestro

1 žlica maslaca

1žlica maslinovog ulja

100g naribanog parmezana

 

Priprema

 

 

Ogulite krompir pa ga narežite na kockice. Nauljite posudu za pečenje, stavite i maslac. Krompir posolite, prospite origanom, uvaljajte u masnoću. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200C oko 25 minuta ili dok krompir ne bude pečen i dobije finu boju.

 

 

Izmutite jaja sa solju i paprom. Gotovi krompir izvadite iz pećnice prelijte jajem i prospite sirom. Vratiti u pećnicu na još 20 minuta ili dok jaja ne budu fino pečena.

 

Gotovi krompir posuti nasjeckanim svježim bosiljkom, servirati uz jogurt.

 

 

 

 

(SB)

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...