KRALJICA TRPEZE: Za danas predlažemo domaće pljeskavice prema našem receptu

Ukoliko niste blizu glavnog grada ili pak u svome susjedstvu nemate dobru ćevabdžinicu, evo rješenja na domaći način

  • Gastro

  • 16. Feb. 2018  16. Feb. 2018

  • 0

Sastojci

 

1/2 kg junetine ili miješanog mljevenog mesa

2 glavice luka

1 glavica češnjaka

Pola kašike slatke  mljevene paprike

Pola kašike sode bikarbone

Vegeta, sol, papar

1- 2 kašike maslaca

Glatko brašno

 

Priprema

Glavicu luka nasjeckajte na sitno i dinstajte na vodi 15-ak minuta, pa pustite da se ohladi.

Ohlađeni luk izmiksajte štapnim mikserom.

 

 

Meso stavite u staklenu zdjelu, pa dodajte izmiksani luk, česnjak, pola kašike sode izmiješane sa 2 kašike vode, popaprite, posolite, stavite vegetu i papriku.

 

 

Smjesu lagano miješajte i pazite da se previše ne zgusne. Uzimajte po želji veličinu loptica, uvaljajte je u brašno i lagano pritiskajuci formirajte pljeskavicu.

 

Kašiku maslaca stavite na tavu da se otopi na laganoj vatri. Malo pojačajte vatru i pržite pljeskavice.

Servirati uz zelenui kupus salatu.

 

Dobar tek!

 

 

 

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...