NIKAD BRŽI: Recept za puding od banane, čokolade i cimeta, probajte još večeras

Priprema pudinga od banane oduzet će vam svega nekoliko minuta, a dok čekate da se ohladi, pripremite preljev po samo svojoj želji

  • Gastro

  • 17. Feb. 2018  17. Feb. 2018

  • 0

Domaći čokoladni puding uvijek je u prednosti pred onim kupovnim, a posebno kada je riječ o brzinskoj varijanti s bananama, cimetom i vanilijom.

 

Svega nekoliko sastojaka, dobar blender i dodaci po samo vašem guštu učinit će od jednostavnih namirnica pravo malo slatko čudo.

 

Kada se ohladi, puding ukrasite tostiranim usitnjenim lješnjacima, tučenim slatkim vrhnjem ili sezonskim voćem.

 

Dodati mu možete i topli umak od voća kako biste stvorili savršen kontrast.

 

SASTOJCI:

 

4 zrele banane

3 kašikice kakaa u prahu

2 kašikice meda

1 kašikica cimeta

1 kašikica vanilije

šaka lješnjaka za posipanje

 

PRIPREMA:

 

U blender ubacite banane, kakao u prahu, med, cimet i kašikicu vanilije. Blendajte dok ne dobijete glatku kremu.

 

Potom, kremu prebacite u posudice te ih stavite u frižider kako bi se stisle i poprimile teksturu pudinga. Za to vrijeme tostirajte lješnjake.

 

Nasjeckajte ih i ohladite, pa pospite po vrhu pudinga.

 

Prijatno!:)

 

(SB/Gastro.hr/24sata.hr)

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...