UGOĐAJ ZA SVA ČULA: Za danas pripremite punjeni kiseli kupus, evo i recepta...

Prvo, glavicu kupusa izdubiti, izvaditi sredinu kupusa i isjeckati...

  • Gastro

  • 18. Feb. 2018  18. Feb. 2018

  • 0

SASTOJCI:

jedna glavica kiselog kupusa

500g sjeckane junetine

200g suhe junetine

100g riže

malo soli

malo bibera

aleva paprika slatka

aleva paprika ljuta sve po ukusu

PRIPREMA:

Glavicu kupusa izdubiti, izvaditi sredinu kupusa i isjeckati. Na malo ulja propržiti dvije glavice crnog luka i dodati iseckan kupus.

Prodinstati, dodati suhu i svježu junetinu, dodati začine po ukusu i dinstati na laganoj vatri. Sipati pola litre vode i kad voda provri dodati rižu.

Fil prohladiti i napuniti šupljinu u kupusu, a što ostane fila, staviti oko napunjenog kupusa. Naliti vodom, dodati još malo soli sa začinskim povrćem. Pa, poklopiti. Staviti u rernu na 200°C.

Prijatno!:)


(Slobodna Bosna/Dijana Popović/Bosanski kuhar)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...