ZA PRSTE POLIZATI: Danas predlažemo slatki krompir s parmezanom, jelo za sve generacije

Može poslužiti kao prilog, ali i kao glavno jelo uz sezonsku salatu

  • Gastro

  • 19. Feb. 2018  19. Feb. 2018

  • 0

Sastojci

 

2 veća slatka krumpira  

4-5 žlica maslinova ulja

1/2 žlice crvene paprike

1/2 žlice origana

1/2 šalice rendanog parmezana

Svježe mljevena sol i crni biber

Žlica sjeckanog lišća peršina

 

Priprema

 

Krumpir oguliti, oprati i prerezati po dužini i narezati na deblje komade. Staviti krumpir u zdjelu pa pomiješati sa svim začinima osim peršina.

Sve dobro izmiješati tako da svaki krumpir bude fino obložen uljem i začinima.

 

 

Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva. Tepsiju obložite pek papirom pa posložite krumpire u jedan red.

Pecite oko 25 minuta. Pečene krumpire izvadite i premjestite u posudu za serviranje te pospite peršinom i ribanim parmezanom.

 

Dobar tek!

 

 

 

(SB / Cooktoria)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...