GLAVNO JELO U ZIMSKIM DANIMA: Danas predlažemo juhu s raviolima, zdrav i ukusan obrok za svakoga

Krepke juhe su izvrstan izbor u hladnim mjesecima, poklanjamo recept za juhu s raviolima za 4 osobe za čije je spravljanje potrebno 25 minuta

  • Gastro

  • 22. Feb. 2018  

  • 0

Sastojci

1 jušna žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja

2 šalice mješavine paprike i luka, narezanih na kockice

2 češnja češnjaka, nasjeckanog

¼ čajne žlice mljevene crvene paprike (po želji)

800 g pelati rajčice (ili narezane svježe rajčice)

5 dcl povrtnog temeljca

3 dcl vruće vode

1 čajna žlica sušenog bosiljka

200 g ravioli po vašem izboru (najbolje domaćih od cjelovitog brašna)

2 šalice bundeve narezane na kockice

svježe mljeveni papar po želji


Priprema

Zagrijte ulje u velikom loncu za pirjanje na srednjoj ili malo jačoj vatri.

Dodajte mješavinu paprike i luka, češnjak i mljevenu crvenu papriku.

Uz miješanje ispecite sastojke oko 1 minut.

Dodajte rajčicu, povrtni temeljac, vodu i bosiljak.

Stavite na jaku vatru i pustite da zakuha.

Dodajte raviole i kuhajte 3 minute uz miješanje.

Dodajte narezanu bundevu i nastavite kuhati još otprilike 3 minute (dok bundeva ne postane svilenkasto mekana).

Začinite paprom i servirajte.

Dobar tek!

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...