ZA PRSTE POLIZATI: Danas predlažemo tjesteninu s mljevenim mesom, jelo koje vole i stari i mladi

Jednostavno, tradicionalno jelo s naših prostora, idealno i za one koji drže dijetu

  • Gastro

  • 23. Feb. 2018  23. Feb. 2018

  • 0

Sastojci

2 crna luka (120 g)

300 g mljevenog mesa

1 mrkva (50g)

150 g sitno sjeckanog paradajza

150 ml pasiranog paradajza

600 ml tople vode

200 ml vrhnja za kuhanje

manja crvena paprika

peršin, vegeta, biber, paprika

150 g tjestenine

100 g rendanog sira

Priprema

Luk popržiti na ulju, dodati meso, pa začiniti vegetom, paprikom i pržiti oko 2-3 minute.

Nakon toga dodati sitno sjeckanu papriku, mrkvu i cjelo vrijeme miješati.

Dodati sjeckani i pasirani paradajz, smanjiti temperaturu i pustiti par minuta da se kuha.

Tjesteninu kuhati 8-10 minuta, maknuti sa štednjaka, dodati vrhnje za kuhanje, dobro izmiješati, pa usuti u posudu u kojoj ćete sve zapeći.

Posuti rendanim sirom i peći 20 minuta u zagrijanoj pećnici na 180 stepeni.

Poslužiti toplo uz sezonsku salatu.

Prijatno!

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...