OD AMATERA DO KULINARSKOG MAJSTORA: Napravite paprike punjene kruhom i oduševite ukućane

Koliko ste se puta našli u dilemi što napraviti za ručak? Naš prijedlog za danas su sočne paprike punjene kruhom

  • Gastro

  • 25. Feb. 2018  25. Feb. 2018

  • 2

Sastojci

 

4-6 kom duguljastih crvenih paprika

šaka sitno sjeckanog peršina

1 žlica sitno sjeckanog lišća origana

250gr kruha s korom

6 žlica ribanog parmezana

4 češnja bijelog luka

svježe mljevena morska sol

svježe mljeveni crni papar

5 žlica maslinova ulja

 

Priprema

 

Crvene duguljaste paprike oprati i posušiti. Skinuti im peteljku i odrezati vrh.

 

Pećnicu ugrijati na 220 stupnjeva.

 

Stari kruh skupa s korom nakidati na sitnije komade.

 

U zdjelicu staviti usitnjeni kruh, nasjeckani peršin, nasjeckani origano, dodati parmezan, protisnuti češnjak, frisko mljevene soli i papra te maslinovo ulje. Posoliti. 

Smjesu rukama izmiješati kako bi sve grudvice kruha bile obložene uljem i parmezanom.

 

Napuniti paprike, složiti ih u malo nauljenu posudu i staviti peći 15-ak minuta, okrenuti ih pa vratiti u pećnicu jos 20-ak minuta. 

 

Pečene paprike izvaditi iz pećnice i pustiti ih da malo odstoje. Servirati tople uz sezonsku salatu i vrhnje.

 

 

 

 

(SB / Coolinarka)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...