TAJNA ISTOČNJAČKE KUHINJE: Danas za ručak predlažemo kinesku piletinu iz woka, poslasticu za svakoga

Piletina pripremljena na kineski način idealno je jelo, ako ne znate što skuhati za ručak, brzo nabavite kakvo fino povrće i piletinu i ručak će biti gotov za čas

  • Gastro

  • 26. Feb. 2018  

  • 0

POTREBNO:

500 g pilećeg bijelog mesa

500 g miješanog zamrnutog povrća (shiitake gljive, paprika, mahune mladog graška, luk, kupus)

1 žlica prženog susama

4 žlice soja umaka

1 žličica soli

1/2 žličice papra

1 žličica češnjaka u prahu

100 ml suncokretovog ulja

100 ml pilećeg temeljca

PRIPREMA:

Meso narezati na uske trakice, posoliti i popapriti, dodati češnjak, dvije žlice soja umaka pa zaliti polovicom ulja. Ostaviti meso po strani 15-20 minuta da se marinira.

U woku zagrijte preostalo ulje pa pržite najprije meso. Pržite ga uz neprestano miješanje drvenom kuhačom. Izvadite tada meso na stranu pa u tavu dodajte povrće. Pržite i njega uz miješanje dok ne omekša, pa kada pusti tekućinu, pirjajte kratko dok gotovo sva tekućina ne ispari. Vratite tada u wok meso, sve skupa dobro promiješajte, dodajte dvije žlice soka umaka, pileći temeljac i prženi susam. Pirjajte kratko dok se sve skupa lijepo ne spoji. Ako želite da namirnice budu hrskavije, tada samo izostavite temeljac i pržite meso i povrće zajedno koju minut više.

Poslužiti jelo odmah uz kuhanu rižu.

Dobar tek!

(SB / Recepti)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...