ZA PRSTE POLIZATI: Na brzinu napravite zapečene faširane šnicle i oduševite ukućane

Faširane šnicle na Balkanu su dio tradicijske kuhinje, no mi ovoga puta donosimo malo moderniju varijantu…

  • Gastro

  • 01. Mar. 2018  01. Mar. 2018

  • 0

Potrebno:

 

40 dag mljevenog mesa

1 vrećica prezle

1 jaje

2 žličice kiselog vrhnja

žlica senfa

žlica kosanog peršina

2 žličice slatke crvene paprike

vegeta, sol, papar

1 luk

10 dag suhe dimljene slanine(ili pureće šunke)

topljeni sir u listićima

 

Za zapečeni krumpir:

 

1,5 kg krumpira

1 luk

Malo suhog vrata ili kobasice

10 dag sira trapista

 

Priprema:

 

Na ulju pržiti nasjeckani luk i slaninu/šunku.

Za faširane šnicle, u dubljoj posudi pomiješati meso, jaje, peršin, poprženi luk, i sve ostale sastojke pa zamjesiti u kompaktnu masu. Raditi plosnate šnicle te ih pržiti u vrućem ulju dok lagano ne porumene.

Za zapečeni krumpir, krumpir skuhati u ljusci, oguliti i narezati na što tanje ploškice. Složiti ga kao crijepove  u namašćenu vatrostalnu posudu, povegetiti ili posoliti, posipati ga poprženim lukom, pancetom (ako koristite kobasicu nije je potrebno peći prije) i ribanim sirom.

 

Povrh krumpira složiti faširane šnicle, na svaki staviti komadić topljenog sira i malo ketchupa, pa sve skupa kratko zapeći u pećnici dok se sir ne otopi i krumpir lagano zapeče.

Uz ovo jelo idealna je zelena salata kristal.

 

 

 

Dobar tek!

 

 

(SB / Recepti)

 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...