MINISTAR IZ VLADE RS-a DVA SATA SASLUŠAVAN: Iznio tajne podatke o Dodikovim lobistima sumnjive reputacije

Opozicija je došla do podataka da Srpska plaća osam lobističkih kuća u Americi koje rade na promociji njene zvanične politike. Ipak tvrde da se radi o lobistima sumnjive reputacije i da su pare potrošene uzalud. Ministar je juče tokom skupštinske rasprave poručio je da je ulaganje u lobiranje i rad Predstavništava Srpske u inostranstvu imalo efekta.

  • Vijesti

  • 02. Mar. 2018  03. Mar. 2018

  • 0

Tajne podatke o tome koliko i kome Republika Srpska plaća za lobiranje u svijetu, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS Zlatan Klokić konačno je otkrio pred narodnim poslanicima. Na sjednici koja je bila zatvorena za javnost Odbor za evropske integeracije više od dva sata saslušavao je Zlatana Klokića, prenosi ATV, a ono što je imao da kaže zanimalo je samo članove iz opozicije.

Zlatan KlokićZlatan Klokić

Kako se radi o stvarima koje Vlada po zakonu može da drži u tajnosti, na samom početku predsjednik odbora sjednicu je zatvorio za javnost.

- Da sjednicu zatvorimo za javnost jer je bilo mnogo stvari koje su u proteklih nekoliko godina imali oznaku tajnosti i htjeli smo da porazgovaramo o onome što interesuje članove odbora - rekao je predsjednik Odbora za evropske integracije Branislav Borenović.

Za tajnu sjednicu zapravo nije ni bilo kvoruma jer se članovi iz vladajuće većine nisu pojavili, kao ni opozicioni poslanik Adam Šukalo. Pozvani su bili i predsjednici drugih odbora ali se pojavio samo Milanko Mihajlica koji nakon sastanka nije rekao ni riječi o onome što je čuo u sali. Detalje o lobiranju i radu prestavništava nije mogao da otkrije ni Vukota Govedarica, iako kaže ima mnogo spornih detalja.

- Malo je neshvatljivo da jedan šef predstavništva od svih osam Republike Srpske gospodin Livne prima platu u Republici Srpskoj a ne u svom predstavništvu. Bojim se da efekata nije bilo razgovarali smo o mnogim detaljima o koje naravno ne možemo da iznosimo u ovom momentu ali nadam se da će ministar sve to decidno obrazložiti i dostaviti kao što smo se dogovorili - rekao je Govedarica.

Dogovor je da za petnaest dana Ministar Klokić dostavi poslanicim tačne brojke utrošenih sredstava za lobiranje, jer oni raspolažu podatkom da je za 10 godina potrošeno 18 miliona maraka. Ipak sve nosi oznaku tajnosti.

- Dogovorili smo se da nema izjava za javnost - rekao je ministar Zlatan Klokić.

Mnoge stvari ipak su jasnije nakon sastanka kaže predsjednik odbora za Evopske integracije.Tajnovitost podataka je ostavila prostor za spekulacije iako za to kaže nije uvijek bilo potrebe.

- Dobićemo u narednih petnestak dana više odgovora bila je unutra jedna dobra atmosfera. Što je najvažnije Mislim da smo na tragu da neke stvari dodatno razjasnimo ne mogu više o detaljima morate me razumjeti i zbog karaktera sastanka i mislim da bi na taj način sve više što bi rekao koju riječ više - rekao je Borenović.

Branislav Borenović

Opozicija je došla do podataka da Srpska plaća osam lobističkih kuća u Americi koje rade na promociji njene zvanične politike. Ipak tvrde da se radi o lobistima sumnjive reputacije i da su pare potrošene uzalud. Ministar je juče tokom skupštinske rasprave poručio da je ulaganje u lobiranje i rad Predstavništava Srpske u inostranstvu imalo efekta.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...