OKUSI DOMAĆE KUHINJE: Bez po muke napravite piletinu s graškom i oduševite ukućane

Ovo jednostavno jelo, koje mogu napraviti i kulinarski početnici, naš je prijedlog za današnji ručak

  • Gastro

  • 07. Mar. 2018  07. Mar. 2018

  • 0

Sastojci

 

grašak

vegeta

sol

Biber

Mrkvl

luk

ulje

piletina

 

Priprema

 

Izdinstati mrkvu i luk na vodi.

 

 

Kad se dobro izdinsta, dodati grašak i nasuti vode. Posoliti i pobiberiti.

 

 

Kad je skuhan grašak, izgnječiti ga ili izblendati.

Ko voli može dodati malo slatke ili ljute  paprike.

Pripremiti pileći file i jedan batak.

Batak prvo prokuhati, meso odvojiti od kosti, a filete istući čekićem za meso. Sve zajedno staviti u malo vode da se kuha.

 

Kad voda ispari, dodati malo ulja i posuti preko vegetu i na laganoj vatri pržiti.

 

 

Prijatno!

 

 

 

(SB)

 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...