ŠTA JE PILEĆA SUPA BEZ GRIZ KNEDLI: Ovaj recept shvatite najozbiljnije

Izdašne i mekane, tope se u ustima...

  • Gastro

  • 13. Mar. 2018  13. Mar. 2018

  • 0

Nema ljepše stvari od domaće pileće supe s mekanim griz knedlama.

Lijepe knedle, savršeno oble, prave čvrstoće i okusa, baš onakve kakve je znala u samo minuti umutiti vaša baka. Ove knedle ponos su svake kuharice.

Često vam se događalo da vam se knedle raspadnu jer niste pogodili pravi omjer sastojaka ili ste ih jednostavno u krivo vrijeme ubacili u supu.

Donosimo vam recept za knedle koji će vam ikada trebati. Izdašne i mekane, tope se u ustima. Za prave juholjupce i one koji će to tek postati.

SASTOJCI:

100 g griza

1 jaje

50 g putera

so

svježe mljeveni biber

muškatni oraščić

PRIPREMA:

Dobro izmiješajte griz, maslac, jaje, sol, papar i oraščić. Odmah oblikujte knedle žlicom i stavite ih u vruću vodu koja ne smije kipjeti. Ako voda ključa, maknite je s vatre i tek onda stavite knedle unutra.

Ako ih odmah ne stavite u vruću vodu, knedle će uvući u sebe vezivo od masnoće i jaja pa će se raspadati. Neka poklopljeno lagano kuha oko 20 minuta, a onda isključite štednjak i ostavite da odstoji desetak minuta.

Prijatno!

(SB/Gastro.24sata.hr)

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...