KURIĆ ODGOVORIO HADŽIĆU: Minirali ste rad Kongresa i ponizili Sindikat, vrijeme je da odete

Redžo Kurić, kandidat za predsjednika Saveza samostalnih sindikata BiH koji je na Kongresu dobio većinsku podršku, odbacio je danas tvrdnje Đevada Hadžića iz Sindikat srednjeg i visokog obrazovanja odgoja, nauke i kulture BiH da je on vladin kandidat, kao licemjerno podmetanje.

  • Mini market

  • 15. Mar. 2018  15. Mar. 2018

  • 2

- Bestidni su pozivi Hadžića da ja koji sam na Kongresu dobio uvjerljivu podršku delegata povučem kandidaturu u korist Selvedina Šatorovića, u medijima opisanog kao sindikalnog aristokrate sa krivičnim prijavama, koji je zajedno sa Bajramovićem i poslušnicima oteo sindikat od radnika te su svojim neznanjem doveli radnike u najteži položaj od formiranja Saveza samostalnih sindikata BiH, o čemu svjedoči i gubitak Općeg kolektivnog ugovora za teritoriju FBiH, kojeg, za razliku od svih prethodnih rukovodstava sindikata, nisu bili u stanju očuvati – poručio je Kurić.

Hadžić, kako kaže Kurić, spada u grupu oni koji su minirali Kongres SSSBIH, „napustili ga kako bi uništili kvorum za njegov dalji rad“.

- Na ovaj način su Bajramović, Šatprović, Hadžić i klika duboko ponizili Savez i delegate Kongresa koji je najviši organ u odlučivanja tako da su cinična Hadžićeva pozivanja na jedinsvo u sindikatu kada su oni izazavali razdor svojom nespremnošću da Kongres na demokratski i transparentan nacin izabere novo rukovodstvo.

Gospodine Hadžiću, ovo što radite jeste razbijanje SSS BiH koji se otuđio od radnika. Vama i vašoj kliki tzv. sindikalista Kongres, kao najviši organ SSS BiH, je pokazao crveni karton. Ne samo da niste uspjeli ustoličiti samoproglašenog predsjednika Šatorovića, poslušnika Bajramovića, koji su SSS BiH više puta bacali u ralje političkih stranaka ,sa kojima su oni, a ne ja, potpisivali sramne političke sporazume na štetu radnika, dok su oni, a ne ja, svoju djecu zapošljavali u Vladu FBiH. Vaš rad je na kongresu ocjenjen kao katastrofalan, a finansijski izvjestaji nisu usvojeni vec treću godinu. Stoga ste vi zadnja osoba koja se moze pozivati na moral jer, da imate imalo morala, trebali ste već podnijeti ostavke, obzirom da ste takodžer bili član Predsjedništva SSS BiH. Vaša jeftina podmetanja da sam vladin kandidat ubuduće ili potkrijepite dokazima, ili ću vas tužiti za uvredu. Laži koje plasirate u javnost samo dokazuju vašu bestidnost i nedostatak bilo kakvog morala. Njima na najgrublji način ponovo vrijeđate ne samo SSS BiH, nego i radnike u sektoru obrazovanja koje, na vašu i njihovu sramotu, kažete da zastupate– poručio je Kurić, koji podsjeća da je ravnopravno sa svim drugim kandidatima prošao redovnu proceduru izbora za kandidata predsjednika.

Na kraju, imenovao me je Glavni odbor SSS BiH koji vi svojim lažima grubo vrijeđate i pokazujete nepoštovanje prema njegovim odlukama. Vaši pokušaji bestidne diskriminacije mene na bazi najgrubljiih laži koje svakodnevno iznosite osuđeni su na propast. Na vaše očigledno nezadovoljstvo Kongres je jasno poručio da granski sindikati ne žele biiti slijepi poslušnici Bajramovića, Šatorovića i klike oko vas. Takva praksa je završena i umjesto plasiranja laži, bit će bolje da se vi koji predstavljate ubjedljivu manjinu u SSS BiH suočite sa svojim katastrofalnim rezultatima i odgovornosti koju nećete moći izbjeći – saopćio je Kurić

(vijesti.ba/SB)

loading...

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...