RADONČIĆEVA BLISKOST S DODIKOM: „Sutra ću te malo napasti. Moram!“

Isto tako, vozio sam Radončića u Banja Luku na sastanke sa Miloradom Dodikom, koji su održavani u zgradi Vlade RS-a, kao i na privatnom imanju Milorada Dodika, gdje je Radončić, u više navrata, imao cjelodnevne sastanke sa Dodikom.

  • Politika

  • 17. Mar. 2018  17. Mar. 2018

  • 20

"Razgovore između Milorada Dodika i Fahrudina Radončića sam lično slušao prilikom vožnje Fahrudina Radončića u proteklom periodu. Iako je u svom Avazu pisao i govorio protiv Milorada Dodika i srpske politike, Radončić je iza kulisa bio veliki prijatelj Milorada Dodika, s kojim bi prije svakog napisanog teksta o njemu i srpskoj politiciostvarivao sa Dodikom telefonski kontakt, govoreći: „Sutra ću te malo napasti. Moram!“, piše Armin Cibra, dugogodišnji šef obezbjeđenja Fahrudina Radončića, u svojoj knjizii pod nazivom ''Fahrudin Radončić, mafijaš u podzemlju Balkana".

"Radončić se također konsultirao sa Miloradom Dodikom oko njihovih izjava za pojedine medije, kako ne bi u velikoj mjeri ugrozili jedan drugoga, odnosno kako ne bi Bošnjaci kao i Srbi na drugoj strani posumnjali u njihovu bliskost i dogovor oko svega. Prosto rečeno, njih dvojica su pravili vještačke sukobe između sebe, kojima su svoje glasače vodili u pravcu koji odgovara njihovim političkim ambicijama.

Tajne šetnje i susreti na bazenu

Milorad Dodik je više puta dolazio u posjetu Fahrudinu Radončiću u hotel „Radon Plaza“, gdje je u njegovom kabinetu održao više sastanaka s njim, ali i sa tadašnjim bosanskohercegovačkim političarima, kao što su Haris Silajdžić, Sulejman Tihić i ostali, a to je bilo nekada 2007. i 2008. godine, gdje je Radončić bio domaćin tog sastanka.

Isto tako, vozio sam Radončića u Banja Luku na sastanke sa Miloradom Dodikom, koji su održavani u zgradi Vlade RS-a, kao i na privatnom imanju Milorada Dodika, gdje je Radončić, u više navrata, imao cjelodnevne sastanke sa Dodikom.

Na Dodikovom imanju Fahrudin Radončić i Milorad Dodik su dugo šetali i boravili u Dodikovom vanjskom bazenu. Bili su uglavnom sami.


Takvih susreta na Dodikovom imanju bilo je više od 50, za vrijeme dok sam bio pratilac i vozač Radončićev.
Fahrudin Radončić se sa Miloradom Dodikom također sastajao u Banjoj Luci, u hotelu „Bosna“, gdje sam ga ja također vozio, kao i na veće manifestacije u Banjoj Luci, na koje je Radončić bio pozvan od strane Milorada Dodika, kao i ostali političari i drugi ljudi iz diplomatskog, društvenog i političkog kora.
Radončić je više puta u mom prisustvu govorio da se sa Dodikom može dogovoriti oko svega, ali da Dodik neće niskim da postiže dogovor nego s njim – Radončićem. Tada sam shvatio da Dodik i Radončić imaju iste ciljeve i političke projekte a da se razlikuju samo u nazivu svojih stranaka. U njihovim razgovorima Radončić je uvijek grdio i kritikovao bošnjačke predstavnike vlasti kao što su rahmetli Sulejman Tihić (predsjednik SDA), Haris Silajdžić (predsjednik S BiH) i bošnjačke članove Predsjedništva BiH – Aliju i Bakira Izetbegovića.

Ove bošnjačke političare u razgovorima sa Dodikom Radončić je na razne načine potcjenjivao, omalovažavao, ismijavao, podrugljivo komentirao, što je Dodiku očito odgovaralo. Izgledalo mi je da su Radončić i Dodik iz istih razloga mrzitelji bošnjačkih političara, što s druge strane nije bilo tako, odnosno nikada nisam čuo da Radončić ismijava srpske političare, niti bilo koga iz vlasti RS-a, iz razloga što mu Dodik nije davao povoda i što je Radončić znao da bi mu to bio minus kod Dodika. Slušao sam, vozeći Radončića, da Radončić nametljivo kritikuje bošnjačke političare, upravo zato da bi udovoljio Dodikovim očekivanjima.

S Draganom Čovićem “ROMANSI”

"Skoro na isti način kao i sa Miloradom Dodikom, Fahrudin Radončić je imao više sastanaka sa Draganom Čovićem, na koje sam ga vozio i koji su uglavnom održavani u Mostaru u vinoteci „Romansa“, na izlazu iz Mostara, gdje je ponekad prisustvovao i Milorad Dodik. Sastanci između Čovića i Radončića održavani su također u hotelu „Ero“, u Mostaru, kao i u prostorijama HDZ-a, na čijem čelu je Dragan Čović, kao i u Radončićevom kabinetu u Sarajevu i restoranu „4 sobe gospođe Safije“, gdje je Čović više puta dolazio. Većinom, ovi sastanci nisu publikovani u javnosti, jer su to bili njihovi zatvoreni politički susreti", piše Armin Cibra, dugogodišnji šef obezbjeđenja Fahrudina Radončića.

Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar
loading...

trenutak ...