BRZ I SOČAN: Ručak s 5 namirnica koje uvijek imamo kod kuće

U potrazi ste za brzim, jednostavnim i ukusnim ručkom koji se lako sprema? U nastavku pronađite recept koji će zadovoljiti sve te uslove...

  • Gastro

  • 20. Mar. 2018  20. Mar. 2018

  • 0

Karfiol ili cvjetača povrće je koje spada u porodicu divljeg kupusa. Iznimno je zdrav i sjajan je izvor vitamina C te folne kiseline.

Žene ga vole jer se lako priprema - možete ga peći, pohovati, napraviti od njega krem čorbu ili pire.

Mi vam danas donosimo recept za zapečeni karfiol. Ovo jednostavno i sočno bezmesno jelo može se jesti samostalno, a može biti i prilog.


SASTOJCI:

1 glavica karfiola
1 jaje
2,5 dl pavlake
1 šoljica krušnih mrvica
1 čajna kašica ulja
150 g narendanog sira po želji
so
biber

PRIPREMA:

1. Očistite glavicu karfiola od listova i razdvojite je na manje cvjetove.

2. U prokuhanu vodu stavite razdvojene cvjetove karfiola i kuhajte oko 15 minuta dok ne postanu mekani.

3. Vatrostalnu posudu premažite čajnom kašikicom ulja i posipajte sa dvije kafene kašikice krušnih mrvica.

4. Na krušne mrvice rasporedite cvjetove karfiola.

5. U zdjelici pomiješajte pavlaku, jaje, sir, ostatak krušnih mrvica i začinite sa solju i biberom po želji.

6. Dobijenu smjesu raspodijelite po cvjetovima karfiola u vatrostalnoj posudi.

7. Jelo zapecite u rerni na 200 ºC oko 20-25 minuta.

Prijatno!:)

(SB/Zadovoljna)

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...