BRZO, JEDNOSTAVNO, JEFTINO: Danas za ručak predlažemo špinat, krompir i hrenovke

Uz neku povrtnu juhu i sezonsku salatu predlažemo ukusno glavno jelo

  • Gastro

  • 21. Mar. 2018  

  • 0

Sastojci

5 većih krumpira

1 kiselo vrhnje

3dl mlijeka

2x400 g smrznuti špinat

prstovat soli

hrenovke

malo ulja

3 češnja češnjaka

mlijeko i maslac za pire

Priprema

Ogulimo 5 većih krumpira, narežemo i stavimo ih kuhati u posoljenu vodu.

U drugu posudu stavimo malo ulja, te kratko propržimo sitno sjeckana 3 češnja češnjaka. Na to stavimo žlicu i pol brašna.

Nakon toga uspemo špinat iz vrećice , mlijeko, sol i kuhamo par minuta dok ne postane lijepa gusta smjesa. Na kraju stavimo pola vrhnja i još malo kuhamo, i skinemo s vatre.

Kuhani krumpir stavimo u zdijelu s malo maslaca, mlijeka i soli i izmiksamo ga da dobijemo pire.

Skuhajte hrenovke po želji, i to je to!

Dobar tek!

(SB / Coolinarka)

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...