AMFILOHIJU RADOVIĆU DEMONI U GLAVI: „NATO je stid i sram crnogorske vlast, a djeca iz Danilovgrada su...“!

Amfilohije je kazao da djeca osvjetljavaju obraz i Evrope i Amerike, obraz Crne Gore u Danilovgradu

  • Regija

  • 25. Mar. 2018  25. Mar. 2018

"Neka bi Bog dao pokajanja nosiocima NATO pakta iz Evrope i Amerike, jer jedino pokajanje može opravdati i njih i sve nas, opravdati njihov zločin započet 24. marta 1999. godine", kazao je mitropolit Amfilohije

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije kazao je da je NATO "stid i sram Evrope i Amerike i stid i sram crnogorske vlasti koja je prihvatila da te zločince primi za svoje pokrovitelje".

On je kazao da su djeca danilovgradske gimnazije "Petar I Petrović Njegoš", koja su izvela performans u znak sjećanja na žrtve NATO bombardovanja, "osvjetlala obraz Crne Gore".

"Zabranili su im da se sjećaju NATO bombardovanja, ali su djeca izašla u bijelim majicama, pa su policajce koji su ih gonili bombardovali avionima od papira, simbolišući time onaj zločin koji je počeo 1999. godine", kazao je mitropolit crnogorsko-primorski u podgoričkom naselju Momišići na proslavi 330. godišnjice stradanja Momišićkih mučenika.

Kazao je da djeca osvjetljavaju obraz i Evrope i Amerike, obraz Crne Gore u Danilovgradu.

"Neka bi Bog dao pokajanja nosiocima NATO pakta iz Evrope i Amerike, jer jedino pokajanje može opravdati i njih i sve nas, opravdati njihov zločin započet 24. marta 1999. godine", kazao je mitropolit Amfilohije.

Dodao je da je "taj zločin nastavak šestvjekovnog zločina na Kosovu i Metohiji".

"I onoga zločina koji se dogodio ovdje prije 330 godina. To je isti demonski, bogoubičaki i bratoubilački duh koji je ovdje spalio dvojicu sveštenika i četrdesetoro djece", rekao je Amfilohije.

Kazao je da je taj "satanski duh nastavio danas da bombarduje Siriju i Ukrajinu, sveti grad Kijev".

"NATO je stid i sram Evrope i Amerike i stid i sram crnogorske vlasti koja je prihvatila da te zločince primi za svoje pokrovitelje, da od njih traži bezbjednost. Neka se ugledaju na djecu u Danilovgradu, koja nastavljaju djelo ove djece koja su ovdje spaljena. Ta djeca su spas i Evrope i Amerike i naš spas i obraz", zaključio je Amfilohije, a prenose podgoričke Vijesti.

loading...

Vezane vijesti

trenutak ...